keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Vapaus koitti

Viikonloppuna Sennillä ja Sellalla oli edessä tulikoe; onnistuuko metsäretki yhdessä ilman hihnoja, aitoja tai liekoja? Koskaan aiemmin emme ole Miehen kanssa moiseen uhkarohkeaan tekoon rohjenneet, mutta nyt oli tullut aika päästää pedot irti metsään. Mukana oli minun ja Miehen lisäksi tietysti myös kalkkunaa, jotta luoksetulo olisi edes teoriassa mahdollista hihnan irrottamisen jälkeen.

Ja tältähän se näytti, musta ja valkoinen viilettivät metsässä rinnakkain ja peräkkäin hurjaa vauhtia. On ihailtavaa, kuinka hyvin nelivedolla pysyy pystyssä epätasaisessa maastossa, minä löysänilkkaisena en pystyisi juoksemaan metriäkään noita metsäpolkuja ilman vammoja.

Vaikka mahdollisuus olisi ollut juosta vaikka kuinka kauas, pysyivät neidit todella hyvin meidän lähistöllämme, ja vain muutaman kerran kutsuin harjoituksen vuoksi koirat takaisin. Sennin väri on niin helposti erottuva, että kauempaakin näkee helposti missä koira kulkee.
Yllä oleva kuva on hyvä esimerkki siitä, kuinka Sella välillä matkii Sennin touhuja. Senni oli lepäämässä sammalmättäällä, ja työnsi päänsä sammalen sisään. Sella katsoi hetken vieressä ja meni sitten viereen makaamaan - ja kyllä, työnsi myös päänsä maan sisään!

Tämän hyvän kokemuksen rohkaisemana metsälenkkejä on tytöille luvassa jatkossakin (mutta varmuudeksi otan myös puhelimen mukaan, ja laitan Sennille puhelinnumerolaatan kaulaan...).
2 kommenttia:

 1. Millasta kalkkunaa annatte? Olen itsekin miettinyt kalkkunaa, mutten tiedä, että millasta sen pitäisi olla.
  -M-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, leikkasin ihan tavallisesta (Saarioisten?) leikkeleestä pieniä paloja, ja laitoin muovipussiin. Tälläinen toimii palkkana ja herkkuna tosi hyvin. Ruoaksi olen sitten antanut raakaa Maukas-Kalkkunanjauhelihaa, joka myydään 500g pötköissä pakasteena, tämäkin on maistunut koirille erittäin hyvin!

   Poista