torstai 22. toukokuuta 2014

Match Show @ Haimoo 18.5.2014


Elämme mätsäreiden kulta-aikaa. Kisoja on Helsingin ympäristössä useampi per viikko, joten vapaa-ajan ongelmia meillä ei ole viime aikoina ollut. Kieltämättä nyt, kun puolentoistaviikon sisään meillä on ollut kolme mätsäriä ja kaksi näyttelyä, niin alkaa jopa minusta tuntua siltä, että ehkä on ihan hyvä että nyt viikonlopun jälkeen missikisoihin tulee pieni tauko... Mutta toisaalta, mikäs se on näillä säillä ulkoillessa, kun kuitenkin koko pitkä talvi tälläistä toimintaa odotettiin.

Kun oltiin lauantaina saatu näyttelystä ERI, niin kisakuume vain nousi sunnuntaita kohden, ja meillä oli kaksi eri vaihtoehtoa; mätsärit Haimoossa Vihdissä tai Viikissä Helsingissä. Vaikka ajokilometrit Vihtiin olivatkin paaaaljon suuremmat, päätin silti taktikoida ja lähteä sinne asti, koska Helsingissä mätsäreissä on aina niin paljon esittäjiä, ja eritoten hyviä esittäjiä. Palkintojen takia me emme näissä juokse, mutta olisihan se joskus kiva tuntea sitä kuuluisaa voittaja-fiilistä.

Vihtiin siis, Portugalinpodengot ry:n järjestämään mätsäriin. Paikka oli sama, jossa viime elokuussa hytisimme kaatosateessa, ja sijoituimme pienten sinisten kakkoseksi. Pieniä aikuisia oli mukana 15, ja meille napsahti sininen nauha, koska meitä vastassa oli ihan oikeasti hyvin esitetty cockerspanieli, enkä saanut Senniä ravaamaan kauniisti.

Sinisten ryhmäkehässä me saimme kulkea joukon viimeisenä, ja tämä oli meille eduksi. Senni kulki todella hienosti, ja taas tuntui siltä kuin olisi lennetty kehässä, molemmat ylväänä leuka pystyssä. Palkintosijoja oli kolme, ja lopuksi tuomari jätti kehään neljä koiraa, jossa me olimme yhä mukana. Ensin palkittiin kolmonen ja kakkonen, ja jäljelle jäimme me sekä australianterrieri. Tulossa oli siis ykkössija tai nelossija - ja tuomari tuli meidän luoksemme punaisen ruusukkeen kanssa! Oltiin siis pienten sinisten ykkösiä, ja päästiin lopuksi vielä Best In Show-kehään, jossa oli kuusi koiraa, mutta täällä meidän charmi ei sitten enää purrutkaan uuteen tuomaristoon, vaan meidät käteltiin ulos pehmolelun kera. Tämän vuoden ensimmäinen mätsärisijoitus, ja ai että maistui makealta!

Senni ja palkintosaalis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti