maanantai 19. toukokuuta 2014

Riihimäen ryhmänäyttely 17.5.2014

Kesän virallinen näyttelykausi avattu, ja erinomaisella korkattiin tämän vuoden kilpailut ja nuorten luokka! Jabadabaduu, saatiin siis mitä lähdettiin hakemaankin. Tuomari oli venäläinen Evfeny Rozenberg, jota olin nimen perusteella luullut naiseksi, mutta hän olikin arvokkaasti harmaantunut vanhempi herrasmies. Nuoria westie-narttuja oli Sennin lisäksi vain yksi, ja tämä toinen koira arvioitiin luokkavoittajaksi. Jos oikein loppukehää seurasin, valittiin tämä koira myös koko päivän parhaaksi westieksi, joten huonommalle ei hävitty.

Herra Rozenberg sanoi Sennistä seuraavaa:

Moderate size. Short enough. Good goat. Feminine head type with good propotions. ??? enough. Dark eyes. Level topline. Deep chest. Good tailset. Well angulated. Very good movements.

Kohtuullisen kokoinen. Tarpeeksi lyhyt. Hyvä turkki. Feminiininen pää, jossa hyvät ilme. Tarpeeksi ???. Tummat silmät. Tasainen ylälinja. Syvä rinta. Hyvä hännänkiinnitys. Hyvät kulmaukset. Erittäin hyvät liikkeet.

Pelkkää plussaa, mikä ei tietenkään kerro miksi se SA (sertin arvoinen) jäi saamatta, mutta eipä mittään, tästä saatiin rutkasti lisää itseluottamusta, jolla loistaa tulevissa kehissä. Turkin laitoin taas itse, ja myös esitin Sennin itse. Turkin trimmasi kasvattaja perjantaina, ja Sennistä tulikin ensi kertaa ihan aikuisen westien näköinen. Sain myös kehuja kasvattajalta, että olin trimmannut turkkia hyvin tämän puoli vuotta, sekä vinkit missä kohdin olisi voinut tehdä erilailla.

Lauantai oli ihanan lämmin päivä, mutta Riihimäellä ei ollut vielä tukahduttavan kuuma. Kenttä oli siisti nurmikenttä, ja jos ei olisi ollut muita menoja, olisin hyvin viihtynyt paikalla pidempäänkin, retkituolissa istuen ja vaikka metrilakua syöden. Koska blogissa on myös lukijoita, joille näyttelyt ovat vieraita, otin teitä varten kuvan yhdestä telttarivistöstä, tämä kun tuntuu ulkopuolisia aina huvittavan koiranäyttelyissä.

Juoksuradalla oli myös "ostoskatu", jossa käytiin ostamassa Sennille uusi harja tupeerauksien pöyhimiseksi, sekä HauHaun tuotteita hyvillä alennuksilla. Senni sai myös pelata älypeliä tällä kojulla, myyjä ystävällisesti sponsoroi namit peliin.
 Näyttelyssä kuviin tallentui myös seuraavat omituisuudet: 

Chihuahua-ansa (neljä oli jo jäänyt nalkkiin)
Westie-putka (samoin neljä kiinnijäänyttä)
  Ensi lauantaina uusiksi Järvenpäässä, toivottavasti on yhtä kiva päivä!

5 kommenttia:

 1. Onnea eristä ja onnistuneesta turkinlaitosta!! :)

  Noiden arvosteluiden lukeminen on välillä lähes huvittavaa.. toiset tuomarit arvostelevat kokonaisin lausein, toiset arvostelevat juuri noin yhdellä tai kahdella sanalla sinne tänne ja koen ainakin itse, että noista on vaikea edes ymmärtää, mitä tuomari on koirassa nähnyt. Tai ehkä tämäkin on omaa näyttelytyhmyyttäni :D

  Me käydään ensi kuussa Forssassa pyörähtämässä kehässä ja sitten urakoidaan elokuussa huvin ja urheilun kannalta saman viikon aikana kolmessa näyttelyssä (terrieri, westie-erkkari ja mv). Tuleepahan näyttelykokemusta. Tsemppiä teillekin kesänäytelmiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tessa :)

   Jos ensi viikonlopusta jää hyvä maku, jatketaan mekin kesällä näyttelyitä, juurikin huvin ja urheilun vuoksi. Forssan lisäksi suunnitelmissa olisi Karjaa, sekä elokuussa Terrieri ja erikoisnäyttely kuten teilläkin, joten voitaisiin pitää oikein kunnon blogi-treffit Sennin ja Venlan kanssa :) Maailmanvoittajaan taidan tulla turistina, oppimaan ja katsomaan, mutta ihanaa että te olette uskaltaneet sinnekin! Jos tapahtuu jotain outoa ja pärjätään alkukesästä TODELLA hyvin, niin sitten on varmaan pakko meidänkin sinne lähteä...

   Poista
  2. Menestyksestä viis, maailmanvoittajahan on kokemus! Laskeskelin, että jos edellinen oli Suomessa -98, Venlan aikana ei välttämättä toista samanmoista massatapahtumaa täällä nähdä, joten onhan se mentävä. Kunhan ei hylättyä saada, niin olen tyytyväinen :D

   Plus että nuo kaikki kolme näyttelyä menee samalla pesulla!! Se on mun mielestä näyttelyyn valmistautumisen vaikein puoli, pitää koira valkoisena :)

   Ehdottomasti pidetään siis Venlan ja Sennin blogi-treffit Forssassa, erkkareissa (ja maailmanvoittajassakin)! Ihmetellään tuomareiden mielipiteitä ja annetaan toisillemme henkistä tukea tukanlaitossa. Mahtava näyttelyturnee hyvässä seurassa!

   Poista
  3. Voi eih, nyt aloin taas miettiä tuota osallistumista... ;) Mutta en vielä lupaa mitään! 16.6. mennessä jos ilmoittaisi, pääsisi vielä hurrrrjan edullisella 85 euron lipun hinnalla mukaan.

   Poista
  4. Joo se kyllä kirpaisee ihan hullun paljon, mut koitan selittää itsellenikin, että se on se kokemus! ;)

   Selailin tapahtumakalenteria ja huomasin, että Forssan viikonloppuna on myös Pori KV... hitsi vie, taidetaan mennä sinnekin, kun menisi siinäkin kaksi näyttelyä samalla pesulla! Jääkö tähän näyttelytouhuun oikeasti koukkuun?

   Poista