lauantai 2. elokuuta 2014

Kesäloma tähän astiKun kesäkuussa katselin toimiston ikkunasta vesisateita, totesin pomolleni että kyllä ne helteet sitten lomallani viimeistään ovat täällä. Ja kuinka oikeassa olinkaan, kaksi viikkoa putkeen on lämpötila ollut lähempänä 30 kuin 20 astetta. Tällä kelillä koirien kanssa oleminen ei ole ollut kovin aktiivista, sillä emme jaksa tehdä mitään päivän kuumimpien tuntien aikana.

Sennillä ja Sellalla oli pikku testi viime viikonloppuna, kun vanhempani järjestivät puutarhajuhlat. Kummallekin oli hankittu 12 m pitkät, vahvat narut pihalla pysymistä varten, mutta käytäntö osoitti että koirat saivat niiden avulla vain aikaan hurjan sokkelon takapihalle. Niinpä neidit saivat sitten olla mukana juhlissa vapaana, ja hienosti he mukana pyörivätkin ja käyttäytyivät hyvin, totellen jopa luoksekutsujani juhlan tiimellyksessä. Täydet pisteet!


Pitkiä naruja olen sitten käyttänyt kaupungissa, kun olemme pari kertaa viettäneet kesäpäivää kotini viereisellä niityllä. Viihdykkeeksi annetut luut unohtuivat Senniltä kuitenkin nopeasti, kun puissa ja pensaissa alkoi hyppelemään oravia... Siinä meni minultakin kirjaan keskittyminen pieleen, kun piti välillä käydä pelastamassa puskaan hihnastaan juuttunut westie pinteestä.

Ensi viikosta tulee hyvin koiramainen. Keskiviikkona ollaan misseilemässä Terri-Erissä (terriereiden erikoisnäyttely), torstaina Westie-erikoisnäyttelyssä ja lauantaina Maailman Voittaja-koiranäyttelyssä. Jos voisin olla kahdessa paikassa yhtä aikaa, menisin lisäksi katsomaan Koiratanssin maailmanmestaruuskisoja torstaina Messukeskukselle, mutta ne jäävät valitettavasti väliin.

Koska vain lauantain näyttely on sisätiloissa, on nyt kiinnitettävä erityistä huomioita minun ja Sennin jaksamiseen helteessä. Riihimäellä saimme toukokuussa jo esimakua siitä, miltä tuntuu läkähtyä omaa vuoroa odotellessa. Lämmöstä ei silti sovi minun mielestäni valittaa, suurin osa vuodesta täällä on kuitenkin inhottavan kylmää. Valmistelut näyttelyputkeen ovat jo melkein tehtynä, jäljellä on Sennin turkin lopputrimmi sekä vaikea valinta sen suhteen, mitä herkkuja otan Sennille kehään. Jännittää, mutta hyvällä tavalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti