sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Senni-koira polvitohtorilla


Viime viikolla kannoimme kortemme kekoon westieiden terveystutkimusten suhteen, ja osallistuimme Westiekerhon järjestämään silmä- ja polvitarkastuspäivään yhdessä noin 30 muun koiran kanssa. Myös muun rotuiset olivat tervetulleita, sillä westieitä ei ollut tarpeeksi paikalla. Ymmärrän kyllä, että useimpien kotikoirien (eli sellaisten koirien, joiden ei ole tarkoitus jatkaa sukua tai joilla ei harrasteta) omistajia tällaiset eivät kiinnosta, mutta rodun kannalta olisi tietysti aina kannattavaa saada mahdollisimman suuri osuus koirista tarkastettua.

Omistajien piti täyttää tarkasti kaavakkeet, koirien pupillit laajennetiin tipoilla, ja sitten koira kerrallaan tarkistettiin mikrosirut, ja päästiin eläinlääkärin ronkittavaksi. Tuloksen sai kuulla heti: tällä koiralla kaikki priimaa. Sennin polvet eivät siis luksoidu, eikä silmissä ole perinnöllisiä silmäsairauksia. Huojentava tulos sinänsä, että pentuna Sennillä oli useiden kuukausien ajan ongelmaa toisen takajalan polven kanssa tapaturman vuoksi, mutta polvesta on tästä huolimatta kasvanut vahva ja oikearakenteinen. Ja kyllähän sillä kelpaa Sellan kanssa juosta, kuten kuvasta näkyy.

6 kommenttia:

 1. Sepä se onkin, että miten saisi kaikki koiranomistajat ymmärtämään terveystarkastusten tärkeyden, kun pelkillä jalostuskoirien tutkimisella ei vielä pitkälle pötkitä. Onnea teille terveistä tuloksista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Mutta olen 15 vuotta sitten ollut juuri sellainen "kotikoiran omistaja", ja muistan vielä miten ulkopuoliselta tuntui lukea rodun lehteäkin. Ei ole siis valmiita ratkaisuja minulla tässä, muutos tuli kyllä ihan omasta itsestä :)

   Poista
 2. Onnea terveistä simmuista ja polvista! Terveystarkit on kyllä niin tärkeitä ettei niitä liikaa voi korostaa. Juuri laittelin jalostustoimikunnalle viestiä, että alkaisivat mielellään suositella myös luustokuvia westieille eikä vain polvi&silmätarkkeja. Kun westielläkin tavoitellaan lyhyttä lanneosaa niin tuloksena saattaa olla muutoksia lannerangan nikamissa. Lonkkaongelmiakin pelkään, kun hyvin harva kasvattaja kuvauttaa jalostuskoiriaan... Mä kateellisena täällä muuten kattelin myös tuota koiratanssipäivä postausta, olis ollu niin mahtavaa päästä mukaan, mutta lomareissu osui tällä kertaa samalle ajankohdalle.:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sennillä on pikkupentuna uumoiltu niissä polvitapaturmaröntgeneissä huonoja lonkkia, meidänkin pitäisi käydä ne jossain vaiheessa katsomassa virallisesti. Mutta ensin listalla on vähän hammaskivenpoistoa, kevythäkin osto, agilitykurssin valinta... Koiranomistajalla ei ole raha(n käyttö)ongelmia ;)

   Poista
  2. Hienoa, että olet Sennin lonkkakuviin viemässä. :)) Ja jep ei kyllä ole, välillä ihan kauhistuttaa kuinka paljon pussi kevenee muutamasta kisailmosta ja kurssimaksusta... Puhumattakaan kuinka paljon uppoaa eläinlääkäriin. Huh huh!;)

   Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista