perjantai 8. elokuuta 2014

Westie Erikoisnäyttely 7.8.2014 (Westie Speciality)

Koiranäyttely puutarhassa, olipas mukavaa. Espoon Marketanpuisto tarjosi kauniit puitteet valkoisten länsiylämaanterriereiden erikoisnättelylle, ja 95 westiä oli ilmoitettu mukaan. Tapahtuma alkoi jo kello 10, mutta Sennin jaksamista helteessä ajatellen me saavuimme paikalle vasta urosten loppukehien aikaan, eli yhden maissa.

Sennin luokassa eli nuorissa nartuissa oli vain neljä ilmoittautunutta, ja koska yksi oli jäänyt pois, parani meidän sijoitus siis pykälällä jo ennen kehään astumista, hehe. Kasvattaja auttoi taas turkin laitossa, ja viidessä minuutissa Sennistä tuli -ainakin minuun silmääni- kaunotar. Kuvat kauneimmasta hetkestä puuttuvat taas, koska kameran sain esille vasta meidän vuoron jälkeen, mutta ainakin seuraavaan Westie-lehteen oletan ilmaantuvan jonkinlaisen kuvan meistäkin.

Kehässä oli ihan superkivaa. Pieni luokka oli nopeasti ohi, joten minun ja Sennin vire pysyi korkeana kilpailuluokkaan asti, ja vaikka se pää ei Sennillä meinannut pysyä ylhäällä ravissa, oli meillä ihan hyvä meininki ja yhteishenki. Tanskalaisen tuomarin mielestä Senni on erinomainen westie, ja sehän sopi meille, vaikka SA jäi taas saamatta.Tuomari Lillian Lleton on myös westie-kasvattaja, joten nämä kaksi erikoisnäyttelyä antavat meille kaivattua puhtia syksyn näyttelyihin, sillä nythän Senni on ERI kahden kasvattajatuomarin mielestä! Tämänkertainen arvostelu kuuluu näin:

Kotona palkinnon kanssa
22 months. Quite nice size. Typical head with feminine expression. Good bite. Nice neck. Normal shoulder angulation. Nice forechest. Straight front with good bone. Quite good body lenght. Nice tailset. Normal angulation behind. Good coat quality. Moves well.

Vapaa suomennokseni:

22 kuukautta vanha. Melko mukavan kokoinen. Tyypillinen pää ja feminiininen ilme. Hyvä purenta. Hyvä niska. Normaalit kulmaukset olkapäissä. Hyvä rintakehä. Suora etuosa jossa hyvä luusto. Melko hyvä rungon pituus. Hyvä hännänkiinnitys. Normaalit takakulmaukset. Hyvä turkinlaatu. Liikkuu hyvin.
Kilpailuluokassa jäätiin sitten kolmanneksi, ja kaksi edelle mennyttä saivat myös SA:n. Mutta: ensimmäistä kertaa koskaan oikeassa koiranäytelyssä päästiin palkinnoille, sillä kolmannesta sijasta palkittiin korvanputsausaineella. Ei ollakaan vähään aikaan saatu täytettä palkintokaappiin.Oman vuoron jälkeen sain sitten nauttia tunnelmasta ja kuulumisten vaihdosta tuttujen kanssa. Oli taas mukava huomata, kuinka monta ihmistä jo tunnen näistäkin ympyröistä, vaikka vasta vuosi sitten aloitimme näyttelyissä käymisen. Lisäksi oli antoisaa katsoa, kun vanhat konkarit esittelivät kauniita narttukoiriaan kehässä, saatoin jopa oppia jotain. Näyttelyn kaikki tulokset voi katsoa täältä Westie-infosta, alla kuvasaaliini:
ROP & VSP (kaunein uros ja narttu -narttu on Sennin täti!)
Paras pari -kilpailu
Paras pari-voittajat (vasemmalla Sennin velipuoli Peetu)
Parhaat veteraanit
Kaikki kasvattajaluokassa kilpailleet
Kasvattajaluokka: Loving You -kennel
Kasvattajaluokka: Who's -kennel
Kasvattajaluokka: White Twinkles -kennel

Senni ei viihtynyt häkissään kauaa oman vuoromme jälkeen lepäämässä, vaan tiirikoi itsensä sieltä ulos. Sen verran hyvin on tällä viikolla meidän välillä ollut luottamusta, että laitoin sitten hihnan pään retkituoliini kiinni ja pyysin odottamaan, kun kävin siellä täällä kuvailemassa tapahtumia. Ja siinähän neiti chillaili varjossa ja seuraili itsekin hälinää, vailla pakoaikeita. Hyvä Senni!

Etsi kuvasta Senni, alla vinkki

 Heti kun kaikki arvostelut oli suoritettu, alkoi vimmainen leirien purkaminen, sillä uhkaava ukkosrintama oli jo lähes saavuttanut Marketanpuiston. En ole koskaan nähnyt noin nopeaa kentän tyhjentymistä!


Kiitos järjestäjille kivasta päivästä!

Jos haluat kuvasi poistettavan tästä postauksesta, lähetä minulle pyyntö sähköpostilla osoitteseen ollapakoira(at)gmail.com

6 kommenttia:

 1. Onnittelut hyvästä menestyksestä! T. Katri

  VastaaPoista
 2. Onneks olkoon teille :) kyllä se SA vielä tulee! Harmi ettei ehitty jäädä enää katsomaan narttuluokkia (vein Tarmon kotiin viileeseen kun raukka oli ihan puhki).. Meilläkin alkoi näyttelyputki ihan hyvin.. vähän vielä treeniä tarvittais :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, jatkamme yrittämistä vielä kolmessa syksyn näyttelyssä. Arvasinkin ettette olleet enää paikalla kun me saavuimme paikalle, olipahan kelit :) Toivottavasti nähdään jossain toisessa näyttelyssä, nyt ehtisi ainakin ilmoittautua vielä Hyvinkäälle ja Hämeenlinnaan. Niin ja kohta on monta mätsäriä Helsingissä, voit tulla niihin harjoittelemaan esittämistä ;)

   Poista
 3. Me voitais tulla johonkin pienempään mahdollisesti sisä näyttelyyn. Onko jompi kumpi noista sellainen? :D Ja Tarmon turkki ei ole vielä ihan parhaassa mahdollisessa kunnossa, kun leikeltiin helmaa tosi lyhyeks talvella ettei likaantuisi.. Ensi viikon keskiviikkona ajateltiin mennä rastilaan johonkin mätsäreihen vähän treenaamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvinkää on ampumaurheilukeskuksessa ja Hämeenlinna käsittääkseni parkkihallissa, en ole siellä ennen ollut. Parkkihalli voisi olla hyvä? :) Me ei keskiviikkoisin päästä mätsäreihin kun ollaan koiratanssitreeneissä, mutta huomenna mennään Tuomarinkartanolle SELLAN kanssa :)

   Poista