keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Kevääseen valmistautumista

Talvi alkaa kohta olla takana, onneksi. Kaipaan jo kovasti niitä aikoja, kun kalenteri täyttyy koiramenoista, ja mennään yhdessä Sennin kanssa ympäri Uusimaata. Tällä hetkellä olen ilmoittanut Sennin kahteen näyttelyyn toukokuuss;, Riihimäelle ryhmänäyttelyyn ja Järvenpäähän kaikkien rotujen näyttelyyn. Helsingin näyttelyynkin teki mieli, mutta se on äitienpäivänä, joten perhe ensin.
Koirat.comiin ilmestyy nyt myös hyvää tahtia match show-tapahtumia, näissäkin aiotaan käydä ahkerasti.

Monet meidän naapuruston koirat ovat jo päässeet talviturkeistaan, ja ymmärtääkseni koiratrimmaamoissa tämä on loistavaa sesonkiaikaa. Olen nyppinyt Senniä itse joulukuusta asti noin kolmen viikon välein, mutta tuntuu etten ole tehnyt sitä tarpeeksi - neiti on ollut todella karvainen. Nyt olen ottanut tämän projektiksi, sillä ensimmäiseen näyttelyyn on nyt kaksi kuukautta aikaa, ja mahdolliset tekemäni virheet trimmauksessa ehtivät vielä kasvaa umpeen... Ennen näyttelyitä aion kyllä viedä Sennin kasvattajalle viimeistelytrimmiin ja arvioitavaksi.Trimmaus on kovaa työtä, sen olen huomannut. Sennin pinna kestää kerrallaan noin 30-45 minuuttia, ja jo tässä ajassa minullekin ehtii tulla hiki. Karvaa voi nyppiä järkyttäviä määriä, ja silti koira näyttää ihan samalta kuin aloitettaessa. Vaikempia kohtia ovat olleet jalat, sillä minulla ei ole oikein hajuakaan, kuinka paljon niistä uskaltaisi ottaa vaikuttamatta pitkäkarvaiseen vaikutelmaan. Nämä olen talven aikana myös täysin laiminlyönyt, sillä luulin ettei niille oikein edes tarvitse tehdä mitään, antaa kasvaa vain - iso virhe! Kun karvat viiltävät jo maata, keräävät ne paljon likaa ja ovat muutenkin epäsiistit.

Trimmiprojektista johtuen trimmipöytä majaili olohuoneessa monta viikkoa. Kelien lämmettyä harkitsen trimmausta ulkona pihallamme, sillä silloin asuintilat eivät täyttyisi vaaleista karvoista (ja linnut saisivat oivaa pesämateriaalia). Mielessäni tosin kummittelee erään koirakoulun opettajan tarina, jossa hänen naapurinsa olivat tulleet syyttämään häntä eläinrääkkäyksestä, kun hän oli nyppinyt borderterrierinsä turkkia taloyhtiön pihalla...


Entäpä mitä tapahtuu lompakolle, kun se vierailee ensin Kuva & Kamera-messuilla, ja seuraavana päivänä alkaa Rajalalla Manic Monday-alennusmyynti? No se kevenee. Ostin messuilta opaskirjan, ja Rajalalta uuden objektiivin, jota olen himoinnut jo pitkään. Ehkäpä vihdoinkin uskaltaisin käyttää minijärkkäriäni muutoinkin kuin auto-asetuksella?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti