keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Trimmimimmi

Ennen näyttelyä westien pitää tietysti käydä trimmattavana. Tällä kertaa aikataulut kasvattajan kanssa eivät menneet yksiin, joten Senni trimmattiin ensimmäistä kertaa koiratrimmaamossa. Tämä oli jo neljäs kokonaisvaltainen trimmi (Senni on nyt 11kk), lisäksi olen tämän ja edellisen trimmin välissä kolmesti itse ohentanut karvaa selästä, niskasta ja rinnasta. Kovin suurta muutosta ei siis tapahtunut, koska karva oli jo suurin piirtein muodossansa, tehtiin vain loppusilaus. Käyttämämme trimmaamo oli Magic Dog Leppävaarassa, ja sain jäädä trimmin ajaksi Sennin henkiseksi tueksi. Trimmaaja Julia ihmettelikin, kuinka Senni on niin rauhallinen vaikka olen läsnä, yleensä on kuulemma niin, että jos omistaja on mukana on koira ihan vauhko. Kyllähän minä koirani tunnen, Senni olisi hermostunut vain jos olisin lähtenyt pois... Trimmi kesti tunnin, ja sain sen aikana valtavasti tietoa ja neuvoja siitä kuinka puunata turkkia näyttelypäivänä - ja ehdin vielä lukea kirjaakin!

Ennen trimmiä, ennen harjausta.
Ennen trimmiä, harjattuna ja karstattuna.

Trimmauksen jälkeen.
En antanut pestä Senniä trimmissä, koska teen sen sitten sunnuntai-aamuna. Pesun jälkeen Sennin turkki on aina todella pehmeä, joten on parempi säästää sitä vähän. Rinta on taas kuin kalkkunan kaula, pitäisi varmaan itse nyppiä se viikoittain ihan lyhyeksi, jottei sitä aina trimmissä tarvitse kyniä olemattomiin.

Tänään tuli myös Hyvinkään ryhmänäyttelyn numero ja aikataulut, sekä tieto tuomarimuutoksesta. Westien tuomarin piti aluperin olla unkarilainen, mutta ilmeisesti näyttelyn suuren koiramäärän vuoksi westiet ja muutama muu rotu on siirretty suomalaiselle Maija Mäkiselle. Yllätys yllätys, hän on entinen westie-kasvattaja, joten aikamoiseen tulikokeeseen joudumme! Hyvä että saadaan tällä viikolla harjoitella taas näyttelymaailmaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti