keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Uin koiraa!Mitä kesälomalla pitää tehdä? No uida! Uinti on hyvää liikuntaa, joten se sopii jalkavaivaiselle Sennille mainiosti. En tietenkään voinut olla varma, onko Senni samaa mieltä, mutta jälleen kerran sain olla ylpeä pikkuisestani! Koska olemme aloittelijoita, meillä oli uittaja mukana altaalla neuvomassa ja opastamassa. Märkäpukuisesta ihmisestä sinisenä hohtavan altaan äärellä tuli tosin vahvat delfinaario-fiilikset...

Meille oli varattu 30 minuutiksi toinen uimalan altaista, se lämpimämpi tietenkin. Altaan vesi on 28-asteista, ja sopii pikkukoirille täten paremmin kuin kylmempi, noin 20-asteinen allas.
Ja kuinkas Sennillä sitten sujui, kuvat kertokoon:
Pieni koira, iso allas
Tällä altaalla sai juosta!
Mami kato mä uin koiraa!


 Senniä uitettiin pienissä pätkissä, altaan päähän pelastusliivistä auttaen ja sitten minä kutsuin Senniä takaisin lähtöpaikkaan. Altaaseen johtaa ramppi, jota pitkin pienikin koira pääsee helposti kuivalle maalle. Senni sai erityismaininnan hyvästä uima-asennostaan ja reippaudestaan, harvoin kuulemma ensi-kertalaisia päästetään yksinään uimaan takaisin päin omistajan luo. Uittamisten välillä Senni sai liikkua vapaasti muutamia minuutteja altaan ympärillä, ja kuten kuvista näkyy, vesi kiinnosti kovasti vaikka pakoonkin olisi päässyt.

Huono puoli uinnissa oli, että uittajan ja koiran menoa katsellessa "rannalla" olisin kovasti halunnut itsekin mukaan! Valitettavasti omistajien ei ole sallittua hypätä veteen, vaikka olisivatkin omatoimivuorolla. Ei siis päästä leikkimään delfiiniä ja kouluttajaa, ainakaan vielä, mutta onhan noita luonnonvesiä (hrrrrrr).

Helsingin koirauimala sijaitsee Itäväylän varressa Mellunmäessä, lisätietoja saa heidän nettisivuiltaan: www.koirauimala.fi. Opetusvuoro maksoi 40,00 euroa, sarjakortilla saisi tuntuvaa etua polskuttelun hintaan. Katsotaan jääkö lomakassaan pennosia sitä varten!

1 kommentti:

  1. Hienoa menoa! Meillä vaan nyrpistetään nenää jos tosi kuumana päivänä yritän edes vähän kastella koirien selkää. (Hyi, vesi on MÄRKÄÄ!)
    Senni näyttää oikein reippaalta uimarilta!

    VastaaPoista