sunnuntai 2. elokuuta 2015

Kesäretki mätsäriin - Sella yllättääLoma sujuu mukavasti, ja sen ohjelmaan mahdutettiin yksi match show, pitkästä aikaa. Aurinkoisena kesäiltana mukaan lähtivät myös Marko ja Sella, joka mahdollisti sen, että myös Sella pääsi osallistumaan kanssani kisaan, sekarotuisten sarjaan.

Mätsärin järjesti Koneen kentällä Helsingissä Suomen Pekingeesikerho. Hyvä sää houkutteli paikalle tietysti valtavasti osallistujia, ja aloituskin viivästyi puoli tuntia ilmoitetusta. Meillä ei ollut mitään hätää, sillä mukaan oli otettu piknik-viltti ja vähän eväitäkin, joten oltiin vain ja hengailtiin. Sennin luokassa (pienet aikuiset rotukoirat) oli yli 40 koiraa, ja ennen Sellan vuoroa oli pieniä pentuja vuorossa samoin yli 40.Sennin vuoro tuli ensin. Senni oli ihan superhyvällä tuulella ja innokas, joten annoin sen mennä täysillä, ja tästä oli palkintona punainen nauha. Voi kunpa saisin siihen näyttelyssäkin noin paljon draivia... Ehkäpä se näyttelyissä tapahtuva turkin puunaus vähän latistaa Sennin tunnelmaa, nyt kun ehostukseksi riitti nopea turkin kampaaminen.

Sennin jälkeen oli vielä yli 20 koiraa, joten siinä sitä sitten istuskeltiin ja ihmeteltiin maailman menoa, kun yksi järjestäjä kuului huutavan Sellan numeroa jossain kaukana. "Siirrettiin monirotuiset toiseen kehään kun noissa pennuissa kestää niin kauan, nyt olis teidän vuoro". Jahas, ei muuta kuin koko seurue puiston toiselle puolelle, ja Sellan kanssa kehään ihan kylmiltään, hyvä että muistin edes nameja napata taskuun. Monirotuisia ei ollut kuin kourallinen, joten jo ennen kehää tiedettiin että sijoitutaan, eikä ollut mitään paineita. Eikä Sellan kanssa niitä voi ottaakaan, koira kun oli vasta toista kertaa mätsärissä ja ei oltu yhtään harjoiteltu siellä tarvittavia taitoja.


Juuri tästä syystä oli ihanan rentoa esittää Sellaa. Monirotuiselle kun ei ole olemassa sitä "oikeaa" tapaa esittää, joten oli helppoa keskittyä siihen olennaiseen: että koira seisoo nätisti, kävelee nätisti ja antaa tutkia. Näistä kaksi ensimmäistä oli helpompaa toteuttaa , Sella-parka kun ei ollut ihan mielissään siitä, että ventovieras nainen tulee sörkkimään. Jotenkin Sella tämän rouvan kuitenkin hurmasi, koska Sella voitti siniset! Ja koska siinä ei vielä ollut tarpeeksi, kertoi kehäsihteeri ystävällisesti että ykkönen jää sitten Best In Show-kehään. Eli ilta vain jatkui ja jatkui ja jatkui!Palkinnot kourassa palattiin piknik-tukikohtaamme, ja huomasimme, että rotukoirien puolella punaisten kehä oli juuri alkamassa. Hirveä paniikki taas päälle, Sennin turkki kuntoon ja oikea numerolappu lanteille. Senni ei sijoittunut, ja kun nyt kuvia katson niin enpä ihmettele tuolla seisottamisella, pitää vähän tsempata sitä ensi lauantain Turun näyttelyyn.

Sellan kanssa käytiin sitten vielä auringon laskiessa siellä monirotuisten BIS-kehässä nappaamassa neljäs sija (neljästä koirasta, hehe), ja saatiin lisää palkintoja ja pokaali. Kaikenkaikkiaan huippukiva ilta ihanassa auringonpaisteessa, vain se että Koneen kentällä olisi wc-tiloja olisi voinut tehdä illasta paremman.

Monirotuiset, BIS-4Kotona palkintojen kanssa.

2 kommenttia:

 1. Oi teilläpä on mennyt hienosti <3 Vau, onnea!

  Mätsärit yleensä venyvät ja venyvät, mutta teillä näyttää onneksi sää suosineen. On oikeastaan jopa kivaa nauttia koiratekemisestä aurinkoisessa kesäillassa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kiitoksia!

   Piknik-meiningillä tuo on ihan leppoisaa puuhaa, enkä osaa edes jännittää, niin kuin näyttelyissä.

   Poista