perjantai 21. elokuuta 2015

Eläköön Koirat ja Victoria Stillwell


Kymmenisen vuotta sitten keskiviikot olivat kultaa. TV2:lta tuli silloin lempiohjelmani Koirani vai minä  (It's me or the Dog), ja linnoittauduin lapsuudenkotini takkahuoneeseen tuota ohjelmaa rauhassa katsomaan. Olin aivan myyty Victoria Stillwellin koulutusmetodeille ja hänen persoonalleen, ja opin todella paljon koirista tuon ohjelman kautta.Victoria osaa pukea sanoiksi juuri sen, millainen ihmisen suhde koiriin minunkin mielestäni pitäisi olla.

Stillwell kävi kolmisen vuotta sitten pitämässä luennon Suomessa, mutta tuolloin en valitettavasti päässyt paikalle. Alkuvuonna HauHau sitten ilmoitti hänen olevan pääesiintyjä tämän viikonlopun Eläköön Koirat! -tapahtumassa Olympiastadionilla, joten sain uuden mahdollisuuden. Kun lippujen hinnatkin tällä viikolla puolitettiin, oli vain mentävä, vaikka minua olisi tänään tarvittu myös muualla. Ja päätös oli  oikea, show oli ihana!
Jouduin jopa yllättymään omasta reaktiostani showssa näytettyyn videoon, johon oli kerätty palasia tuosta vanhasta lempiohjelmastani - olin liikuttunut. Eikä video siis sisältänyt mitään nyyhkykohtia, vaan oli jopa hauska. Oli vain niin mukavaa olla kuuntelemassa Stillwelliä. Yli kolmen tunnin luennon sisältö oli monipuolinen, eikä tässä jälkihöyryissä edes pysty sisäistämään mitä kaikkea tuli nähtyä ja kuultua. Mukana oli niin suomalaisia demokoiria, videoita tulevasta nettisarjasta, asiaa koirien aisteista ja koulutustavoista, kuin kettuilua Cesar Milanillekin! Ja paljon paljon muuta.

HauHau oli avannut omat myyntipisteensä jo tänään perjantaina, viikonloppuna myyjiä tulee kuulemma vielä paljon enemmän. Ja eihän niitä tarjouksia voinut ohittaa... Harmi etten ollut omalla autolla liikenteessä, ostosten määrä oli mitoitettava käsien kantokyvyn mukaan. Lippua hankkiessa olin maksanut muutaman euron lisää, ja ostanut lipun johon kuului 20 euron arvoinen tuotepaketti HauHaun tuotteita. Paketti oli ihan hyvä, siellä oli tuubihuivi, kana-ateria, jättipussi kuivatua kanafilettä, talutushihna, heijastin ja jonkinlainen muovialusta.

Stadionilla oli muuten vain A-katsomot eli toinen pitkä sivu käytössä, mutta paikalla oli todella vähän ihmisiä. Sääli, sillä Stillwellin opeilla ja asenteella maailma olisi kaikille koirille aika lailla parempi paikka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti