maanantai 6. heinäkuuta 2015

Tuusula KR 4.7.2015

Kuva: Laura Walden
Tuusulan näyttelylle oli yksi tavoite: viettää mukava päivä ja olla iloisia vielä kotonakin - eli karistaa Karjaan pettymys pois. Westejä oli ilmoitettu vain seitsemän, jotain sijoituksia oli siis lupa odottaa.

Päivä oli kuuma, onneksi sain mukavan paikan puiden alta varjosta läheltä kehäämme, ja pian seuraani liittyi vanhoja ja uusia tuttavuuksia. Sennin kasvattaja oli myös paikalla, oli mukavaa kun sain häneltä neuvoja ja vähän apuja turkinlaitossa.

Kehässä kävi loppujen lopuksi vain viisi westiä, joista kolme oli narttuja. Avoimessa oli vain nuo kaksi koiraa, Senni ja Peppi (Who's Headhunter). Meillä menivät liikkeet hyvin, pöydällä sen sijaan Senni rupesi ensimmäistä kertaa koskaan venkoilemaan, ja pelkäsin sen koituvan kohtaloksemme. Lisäksi Peppi oli todella reipas esiintyjä, ja paljon valkoisempi kuin Senni... Molemmat saivat kuitenkin laatuarvioksi erinomaisen, ja sitten luokka päättyikin odotusti Pepin voittoon. Mutta ihme ja kumma, myös Sennille tipahti SA, ja samalla Senni oli Paras Narttu 2, ja sai vara-sertin!

Tuomari Marija Kavcic (Slovenia) ja harjoitusarvostelija tekivät perusteellistä työtä, ja sanallinen arvio oli pitkä ja kattava:

2 years old stronger bitch. Head good in profile, slightly narrow in skull. Correct bite. Excellent eyes and ears. Good neck. Slightly longer in loins. Parallel well balanced movement. A bit low-set tail. Correct quality of coat and strong pigmentation.
ERI SA AVK2 PN-2 VARASERT

Vapaa suomennos:

2-vuotias, vahva narttu. Hyvä pään profiili, hieman kapea kallo. Oikeanlainen purenta. Erinomaiset silmät ja korvat. Hyvä niska. Hieman pitkä lantio. Yhdensuuntainen, hyvin tasapainoinen liike. Hieman alaskiinnittynyt häntä. Oikea turkinlaatu ja vahva pigmentti.

Viime viikon jälkeen jo surin sitä, että en tainnut nauttia tarpeeksi Salon vara-sertistä, ja että se saattoi olla tämän kesän huippuhetkemme. Nyt tuntuu taas todella hyvältä, onhan kolmesta viime näyttelystä tullut kaksi vara-sertiä. Kasvattajalta sain taas hyvää oppia esittämiseen ja turkin laittoon, eli tästä taas entistä viisaampina kohti seuraavia koitoksia - jotka ovatkin Oulussa asti!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti