perjantai 29. toukokuuta 2015

Match Show - Me mätsääjät

Poikaystävä
Mukana ei ole koiraa, vaan järjestelmäkamera. Tyttöystävä häärii ensin ilmoittautumistiskin takana, sitten  kehäsihteerinä tai buffetissa, ja Poikaystävälle on delegoitu tapahtuman kuvaaminen. Pikkuhiljaa Poikaystävälle alkaa kuitenkin valjeta, kuinka pitkään mätsärit oikeen kestävät, ja ryhti ja olemus alkavat viestiä hienoisesta pitkästymisestä - kehissäkään kun ei tapahdu mitään mielenkiintoista, juostaan vain ympyrää. Tappelisivat edes.

Lihava ja kiukkuinen
Useimmiten värikkääseen takkiin pukeutunut täti-ihminen. Mukana äänekäs pieni koira, joka räksyttää tauotta ja on hyvin stressaantunut. Lihava ja kiukkuinen huutaa tai puhuu koiralle koko ajan "No mitä sä nyt tollee uhittelet?" "Älä huuda!" "Lähdetään just kotiin jos et osaa käyttäytyä!" Lihava ja kiukkuinen istuu koko ajan retkituolissa, koska ei jaksa seistä. Mukana saattaa myös olla puoliso, joka istuu omassa tuolissaan ja on huomattavan hoikka mies.

Äiti ja Lapsi
Äiti antaa Lapselle mahdollisuuden siihen mistä jäi itse lapsena paitsi - kosketuksen koiramaailmaan. Ehkäpä näyttelyistä saataisiin mukava yhteinen harrastus. Varmuuden vuoksi koira ilmoitetaan moneen eri luokkaan, niin saa Lapsi paljon harjoitusta. Hänet on puettu pikkuvanhaan jakkuun, ja hiukset on tyttölapsella vedetty tiukalle nutturalle. Koirana on pieni multivalio, jonka voisi laittaa kehää kiertämän vaikka yksinään, se kyllä tietäisi mitä pitää tehdä. Lasta kuitenkin jännittää, ja äidin tiukat neuvot ennen kehää oikeasta esitystavasta eivät oikein mene perille, vaan turhauttavat. Kehässä lapsi tuijottaa tiukasti kehän laidalla huiskivaa äitiä, joka neuvoo jatkuvalla syötöllä, mitä tehdä ja miten olla.

Puunaaja
Tämä ei ole mätsäri, tämä on koiranäyttelyn kenraaliharjoitus. Koira on pesty ja föönattu kotona, ja puunaaminen jatkuu kehän laidalla. Paikalle on tietysti tultu ajoissa, ja mukaan on otettu trimmipöytä ja salkullinen turkinlaittovälineitä. Puunaaja keskittyy niin kovasti turkinlaittoon, että kehä voisi vaikka vajota maan sisään, eikä hän huomaisi sitä. Puunaaja aiheuttaa ensikertalaisissa paniikkia, koska he taas luulevat, että moinen ehostus olisi välttämätöntä kaikille. Jos puunaajan koira ei menesty, hän tuomarille katkera, koska tämä ei arvostanut hänen näkemäänsä vaivaa.


Monirotuinen
Monirotuisella on vähintään kolme erirotuista ja -kokoista koiraa, jotka hän on kaikki tuonut mukanaan ja ilmoittanut eri luokkiin. Apukäsiä ei ole juuri tällä kertaa sattunut mukaan, joten Monirotuisella on vaikeuksia pysyä kartalla siitä, mikä numero missäkin kehässä on vuorossa. Hän poukkoilee kehäsihteerien välillä pyytäen lykkäystä tai aikaistusta omille vuoroilleen, mutta on silti myöhässä jokaisesta vuorostaan. Jollain ilveellä kaikki koirat ovat kuitenkin BIS-kehässä ja "voi hitsi kun multa on nyt tuolla monta koiraa, haluisko joku esittää joitain näistä?"

Bloggari
Koirabloggari kiertää kaikki mahdolliset tapahtumat, joihin voi koiran kanssa mennä. Mukana on koiran lisäksi kamera, jolla on otettu 100 000 kuvaa koirasta blogia varten ja kolme kuvaa perheestä jouluna. Bloggari tarkkailee ympäristöään jatkuvasti ja miettii, mitä voisi kirjoittaa mätsäristä blogiinsa. Ja jos ei muuta kirjoitettavaa ole, ainahan voi vaikka kirjoittaa osallistujista karikatyyrit.

2 kommenttia:

 1. Buahahhahhahahhaaaa!!!! Mä ULVON täällä naurusta! Tää on NIIIIIIIIN hauska!! :D:D:D Missäköhän lehdessä, sivustossa, tms. tän vois lisäjulkaista, jotta mahdollisimman moni sais yhtä hyvät naurut kuin minä?

  Arvostan just tällaista huumoria, joka on vielä oivallisella sarkasmilla ja itseironialla höystetty! :))))))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäistä kertaa kahteen vuoteen blogin historiassa piti miettiä, et viitsinkö julkaista, suuttuukohan joku. Mutta hyvä jos nauratti, kiitos kommentista! On vaan jotenkin tullut aina nämä samat tyypit mätsäreissä vastaan :D

   Poista