sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Harjavalta rn 25.4.2015

Silmissä kipinän hetki. Hihii. Tuomari oli Markku Kipinä. Tuo Robinin ja Elastisen biisi soi päässä aina kun näen tuon nimen.

Maaliskuun lopussa sain siis ovelan idean; ajanpas vähän kauemmas ja vielä pieneen ryhmänäyttelyyn, josko olisi vähän vähemmän koiria ja ehkä rimakin vähän alempana. Sopiva kohde oli Harjavallan ryhmänäyttely, jossa oli yhteensä vain viisi tuomariakin. Ainoa muuttuva tekijä oli westie-tuomari Markku Kipinä (silmissä kipinän hetki), kotimaiset tuomarit kun eivät ole koskaan Sennistä ihan täysillä tykänneet.

Paikan päällä olikin vain viisi westiä, yksi uros ja neljä narttua. Kiltisti kennelpojaksi ja kuskiksi mukaan lähtenyt Markokin haistoi todennäköisyydet, ja sanoi ennen kehää että nyt tai ei koskaan. Niinpä, mutta muistutin häntä että jotta sertistä voi kilpailla, pitää ensin tulla todetuksi sen arvoiseksi.

Ennakkoon tiesin, että tuomari on tarkka liikkeistä, niinpä oikean vireen saamiseksi Senni oli aiempaa tarkemmin pidetty nälkäisenä, ja otin kalkkuna- ja kanapalat esiin vasta juuri ennen meidän vuoroa, jotta sitä draivia riittäisi kehässä. Tämä toimi, ja kun ainakin omasta mielestä turkkikin asettui paikoilleen, niin enpä tekisi mitään toisin. Kuten kuvistakin näkee, niin Senni kulki hienosti pää pystyssä, ja minäkin hymyilin. Kipinän (silmissä kipinän hetki) arvio oli seuraava:

Vankkarunkoinen, lanneosaltaan hieman pitkä narttu. Lyhyt rintalasta. Tasapainoiset, riittävät kulmaukset. Turkin laatu ok. Hyväilmeinen pää, vahva purenta. Hyvä pigmentti, slmät ja korvat. Hieman ulkokierteiset eturaajat. Hyvä häntä. Vaivaton sivuliike, hieman löysä edestä ja takaa.

EH AVK2
Harmittaman jäi nuo ulkokierteiset eturaajat, en siis ollut skarppina pöydän luona ja Senni on vääntänyt jalkansa vinoon. Toinen mistä ei yleensä meille tule kommenttia oli tuo "lyhyt rintalasta", ei hajuakaan onko se hyvä vai huono asia. Muutoin on Sennin näköinen ja kattava arvostelu, harmi ettei saatu hurmattua tuomaria tämän enempää.Kohti uusia seikkailuja.


2 kommenttia:

  1. Itsellä ei westietä ole, eikä ole tulemassakaan, mutta noista lyhyistä rintalastoista aikoinaan yhden corgi-ihmisen kanssa juttelin, kun en itsekään asiasta kummemmin tiennyt. Ei kuulemma ole hyvä juttu. Rintalasta kun suojaa sisäelimiä, ja jos se on liian lyhyt, jää sinne avonaisuutta, eikä elimiä suojaa muut kuin lihakset. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tiedosta, kiva kun kommentoit! Löytyi siis uusi virhe, oijoi... :)

      Poista