sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Turku KV 28.3.2015


Ja niin me pyyhälsimme lauantaiaamuna taas kohti Turkkusta, Senni pestynä ja föönattuna. Nuoruuteni taitaa olla virallisesti takanapäin, kun kuuntelen näillä näyttelymatkoilla radiosta mieluiten YLE Puhetta... Eilen matkaseuraa minulle pitivät Katariina Souri ja Jasper Pääkkönen. Yhteen kalajuttuun keskityin niin kovin, että säpsähdin "hereille" ajettuani monia kilometrejä moottoritietä täysin autopilotilla, keskittyen vain kuuntelemaan Jasperin tarinaa. Ajokokemusta on yli 10 vuotta, onkohan tämä autopilotti joku iän tuoma lisävaruste...

Ranskalainen miestuomari Michel Hallier oli ennakkoon suomalaiselle näyttelykansalle täysi mysteeri. Kehäsihteerit tekivät parhaansa tulkaten hänen käskyjään ja kommenttejaan, sillä mies ei puhunut lainkaan englantia, ja myös arvostelut kirjoitettiin ranskaksi. Westie-uroksista kaksi saivat SA:n, ja Sennin velipuoli Jesper valioitui saatuaan Sertin. Onnea broidille!

Junnunarttuja oli kolme, samoin avoimen luokan narttuja Senni mukaan lukien. Kun oli meidän vuoro viimeisenä mennä arvosteluun, ei yhdellekään nartulle oltu jaettu SA:ta. Tästä nopeasti laskin, että jos meille nousee vaaleanpunainen lätkä SA:n merkiksi, saadaan serti sekä CACIB (eli kansainvälinen serti). Jackpot jackpot klingklingkling! Sennillä oli vire juuri oikea, ja se teki kaiken kuten pyysinkin, laatuarvosteluksi saimme erinomaisen. Kilpailuluokassa Senni nostettiin ykköseksi, mutta ennen kuin ehdin edes väläyttää tuomarille kauneinta hymyäni kiitokseksi, kehäsihteeri tulkkasi että "kukaan ei saa SA:ta tänään". Voihan vinttikoira, jo neljäs luokkavoitto Sennille putkeen eikä mitään muuta kerrottavaa. Arvostelun kävin käännöspalvelussa käännättämässä:

Kaunis koira. Hyvin laitettu. Hyvät silmät. Oikeanlainen purenta. Hyvät jalat. Hyvä kaulanjuuri. Riittävä väri. Hyvä turkin laatu. Kauniit liikkeet.

ERI AVOK1

"Hyvin laitettu", kiitos kiitos, ihan itse laitoin. Sitten pakkasinkin karavaanin kyytiin ja ajoin Citroënillani pois, ja tänään päivitin meidän näyttelykalenteriin pari uutta kisaa tälle vuodelle.

2 kommenttia:

 1. Kivasti teillä mennyt, harmi kun se serti antaa odottaa itseään... No mutta, hyvää kannattaa odottaa!;) Ootteko te Vaasa KV:seen tulossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, ei lähdetä Vaasaan. Vasta pikkuhiljaa laajennan tätä meidän näyttelyreviiriä, ja tällä hetkellä raja menee 2,5 h ajomatkassa per suunta :)

   Hyvin on mennyt juu, junnuissa me oltiin aina luokan viimeisiä, vasta nuorten luokan lopulla alkoi menestystä tulemaan. Siksi nyt turhauttaakin kun AVO:ssa on jäänyt SA:t saamatta. Nuorten luokka päätettiin kolmeen SA:an ja yhteen sertiin. Mutta tänä vuonna meillä on yli 10 näyttelyä jäljellä, joten jos vaan koira pysyy terveenä, kyllä me vielä jotain kotiintuomisia saadaan!

   Poista