maanantai 23. maaliskuuta 2015

Lahti KV 22.3.2015

Senni ennen kehää ja puunausta - aika nätti tyttö noinkin.
Kieltämättä pieniä yhtäläisyyksiä tuohon alla olevaan painajaiseen oli eilisessä Lahden kansainvälisessä koiranäyttelyssä, jolla avasimme kevään näyttelykauden. Autoa ei saanut lähellekään Messuhallia, ja jouduin raahaamaan karavaania auton luota kohti määränpäätä. Vuoristoja ei ollut matkalla, mutta lahtelaiset eivät olleet vielä aloittaneet katujen hiekkojen keräämistä, joten aikamoista räminää ja puhinaa se eteneminen yksin trimmipöytäkärryn, tavaroiden ja koiran kanssa oli.

Kehä oli niin myöhässä, että aikataulujen kanssa ei sentään tullut ongelmaa, ja turkinlaittoon sain apua erittäin kokeneelta taholta, joten sekin stressi jäi kokematta. Senni olikin siis parhaimmillaan, mitä nyt juoksut ovat päällä toista viikkoa.

Tuomari oli suomalainen Tiina Taulos, ja meidän luokassa oli neljä narttua. Hauska yksityiskohta oli, että yksi näistä avoimista nartuista oli koira, joka melkein päätyi minun omistukseeni, ennen kuin tiesin Sennin olemassaolosta. Senni arvosteltiin viimeisenä, ja sitä ennen kaikki muut luokassa olivat saaneet EH:n. Tuomarin kanssa arviota teki harjoitusarvostelija, ja heti kun Sennin vuoro oli, kommentoi tuomari hänelle  että "no tässä näet miten tällä koiralla on ihan erilailla rintaa ja tavaraa rungossa" - jes. Koko meidän show meni tosi hyvin, Senni seisoi nätisti paikoillaan ja minä olin rento, liikkeetkin meni hyvin. Silti kehäsihteeri nosti sinisen lapun EH:n merkiksi, joten kilpailuluokkaan lähdettiin kaikki samalta viivalta. Senni siirrettiin kuitenkin nopeasti ykköspaikalle ja se oli sitten siinä, ei jatkoon. Hitsin hitsi. Arvostelu kuuluu näin:

Melko kookas, turhan pitkärunkoinen narttu, jolla erinomainen pigmentti. Kuono-osa saisi olla aavistuksen lyhyempi. Hieno rinta ja erittäin tilava ja hyvin kehittynyt runko. Hyvä häntä. Hyvä takaosa. Erinomainen karvan laatu. Hyvä pitkä askel. Kauniisti esitetty.

EH, AVK1

Haetaanpas tästä ne positiiviset puolet; tämä oli Sennin kolmas luokkavoitto peräkkäin, ja minun toimintani sai kiitosta. Sennistä en saisi millään lyhytrunkoisempaa, eli tehtiin kyllä kaikki mitä tehtävissä oli, ja tuomari arvosti eilen asioita jotka eivät olleet Sennin vahvuuksia. Ja onneksi päästään jo ensi lauantaina Turkuun kokeilemaan uudestaan.

Paras narttu-kehä käynnissä, Senniä ei voisi vähempää kiinnostaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti