lauantai 6. syyskuuta 2014

Helsingin koiranäyttely 6.9.2014 - wauwauwiva!

Tätä kirjoittaessa juon kuohuviiniä, vaikka olen melkoisessa flunssassa. Kilistelylle on kuitenkin niin hyvä syy, että olisi suorastaan vääryys olla juhlistamatta sitä mitä Sennin kanssa tänään saavutettiin!

Lähtökohdat syksyn ensimmäiselle näyttelylle eivät olleet otolliset; olen siis potenut flunssaa koko viikon, ja lisäksi Senni kärsii juoksujen jälkeisestä masennuksesta ja on hyvin, hyvin flegmaattinen. Kun sitten vielä Senni karkasi ennen kehää minulta ja juoksi vinttikoirakehän läpi väkijoukkoon taakseen katsomatta, oli voittajafiilis aika kaukana...  Helsingin näyttelyyn oli kuitenkin ilmoitettu vain viisi westiä, joten tottakai olin ennakkoon fiilistellyt sitä, että meillä olisi kaikkien aikojen parhaat mahdollisuudet saada kauan odotettu SA.

Narttuja oli viidestä westiestä neljä, meidän lisäksemme kaksi junioria sekä yksi valio (joka on Sennin täti). Turkinlaitossa saimme apua Sennin kasvattajan kumppanilta, tai siis oikeasti hän laittoi turkin kuntoon, ja minä katsoin vierestä ja yritin oppia... ja hienohan Sennistä tuli, harmi ettei ole h-hetkeltä yhtään kuvaa!

Kehässä oltiin yksin, koska muita nuorten luokkalaisia ei ollut mukana ollenkaan - varma luokkavoitto siis. Koska kumpikaan junnunarttu ei saanut SA:ta en mennyt kehään itsevarmana, mutta meillä meni silti hyvin ja Senni seisoi kuin patsas tuomarin sanellessa arviota. Myös liikkeet menivät mielestäni hyvin, ja puolalaistuomari Andrzej Kazmierski (Puolan terrierijärjestön puheenjohtaja) liikuttikin meitä paljon. Arvio oli seuraava:

Quite correct in type, size and general expression. Feminine in face. Excellent in front, long shoulders, hind legs too straight not so deeply angulated. But joints become elastic in movement.

vapaa suomennokseni:

Tyyppi, koko ja yleisilme melko oikeat. Feminiiniset kasvot. Erinomainen etuosa, pitkät lavat, takajalat liian suorat eivätkä hyvin kulmautuneet. Mutta nivelistä tulee joustavat liikkeessä.

Arvostelun jälkeen kehäsihteeri tuli luokse pinkin ruusukkeen kanssa, onnitteli ja pyysi palaamaan paras narttu-kehään - saatiin siis ERI ja SA! Ohhoh sitä riemun määrää kun hypeltiin kehän laidalle, sain melkein siivet selkään. Parempaa oli kuitenkin luvassa, kuten minulle heti kehän laidalla kerrottiin: koska kumpikaan junnunarttu ei saanut SA:ta tänään, eikä meidän jälkeemme ollut valionarttu voi ottaa sertiä vastaan, putoaisi se siis suoraan meidän syliimme!

Mentiin siis vielä paras narttu-kehään (jossa ei myöskään olla oltu koskaan ennen) Sennin tädin kanssa, ja hymyillen ja hihkuen vastaanotettiin pn-2 sekä serti!


Huhhuh, täällä me siis vietetään kotona lauantai-iltaa, ja fiilistellään tätä päivää kuohuviinin ja koiranherkkujen kera. Minun koira sai sertin. Olkoonkin, että tämä oli mahdollista pitkältä sen vuoksi, ettei meidän rinnalla ollut liutaa muita erinomaisia koiria niin kuin yleensä, mutta yhtäkaikki Senni oli tuomarin mielestä sertin arvoinen! Kerran minulla oli lotossa kuusi oikein, mutta ei sekään tuntunut niin hienolta kuin tämä...

Tästä saatiin myös ihanaa uutta intoa jatkaa tätä harrastusta; vihdoinkin saatiin tunnustusta kaikista niistä trimmaukseen käytetyistä tunneista, näyttelyravin ja poseerauksen harjoittelusta, näyttelymaksuista, trimmaustarvikkeista ja kaikesta muusta mitä tämä harrastaminen tällä rodulla vaatii.

Ja tottapuhuen eihän me koskaan sertien takia olla tätä tehty ja vaan huvin ja urheilun vuoksi, mutta kyllä nyt ymmärrän niitäkin jotka näitä ruusukkeita näyttelyistä janoaa. Ihana fiilis, kippis!8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitoksia, uskomatonta mutta totta että näin kävi :)

   Poista
 2. ONNEA! Tämän te totisesti olette Sennin kanssa ansainneet <3

  Ja ei muuta kuin seuraavaa sertiä kohti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tämä oli aikamoinen tsemppi-serti :) Meinasin jo talveksi nyppiä Sennin masukarvat lyhyiksi, mutta kaipa niitä voisi vielä ensi vuoteen sittenkin katsella ja kasvatella (ja putsata hiekasta ja kurasta, huoh) avo-luokkaa varten...

   Poista
 3. Paljon onnea!! :) Senni on niin ihana, että on kyllä täysin serti(e)n arvoinen!
  t.Outi


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos :) Missä te muuten luuraatte, ei olla nähty aikoihin! Tuntuu että kadut on aina ihan tyhjät kun me ulkoillaan...

   Poista
 4. WAU, WAU, WAU!!!!!! Onnea ihan hirmuisesti sertistä ja muutenkiin mahtavasta tuloksesta!! <3 Hyvä Senni, hyvä te, hyvä teidän joukkue! :)))))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annemari, tässä voisi sanoa että pitkä matka on tultu sieltä viime vuoden heinäkuusta kun nähtiin Hyvinkään näyttelyssä, joka oli meidän eka näyttely :)

   Poista