lauantai 14. joulukuuta 2013

Helsinki Winner 13.12.2013

Torstai klo 17:00
Jännittää hirveästi. Senni katsoo minua, käy lelulaatikolla ja tuo minulle Happy-nallen lohdutukseksi. Tippa tulee linssiin. Ollaankohan nyt menossa vähän liian isoihin kehiin?

Pe klo 7:30
Senni joutuu suihkuun.


9:50 Äiti tulee hakemaan. Jännittää niin että mahaan sattuu.

10:20 Saavumme Messukeskukselle. Heti kun näen hallin, rentoudun. Ihanaa olla vihdoinkin tässä tapahtumassa oman koiran kanssa! Käytävillä mahtuu hyvin kävelemään, ja tunnelma on hyvä. Trimmauspöydälle löytyy paikka hieman kauempaa kehää. Äiti hakee näyttelyluettelon, josta luen että junnunarttuja on kehässä 7, ja että se on suurin westie-luokka.

11:30 Monta tuttua käy moikkamassa meitä, muun muassa meidän koiratanssi- ja näyttelytreenaaja Marjaana. Äitini ihmettelee koiranäyttelyä huuli pyöreänä. Harjoitelemme Sennin kanssa kehäjuttuja, ja ilokseni Senni tekee juuri niin kuin sanon. Olen hyvillä mielin, eikä vieläkään jännitä yhtään. Tupeeraan turkkia, ja tämä työ tuntuu ensi kertaa jopa rentouttavalta, eikä stressaavalta.

13:00 Westie-kehät alkavat, hieman myöhässä. Odottelemme vuoroamme, Senni haluaisi koko ajan mennä makaamaan, vaikka turkki menee tällöin lyttyyn jaloista. Sennin isä valitaan parhaaksi urokseksi. Kuulen kasvattajien puhuvan keskenään, että tuomari on "liiketuomari", eli arvostaa hyvin liikkuvia koiria. Marjaanakin on kehunut viime aikoina Sennin liikkeitä, joten toivonpilkahdus sisälläni herää; meillä on tänään mahdollisuus, jos vain saan Sennin kulkemaan kanssani.

Sennin isä: Who's Yes and Who's No

 13:30 Junnunarttujen vuoro. Nyt mennään.Vain neljä koiraa ilmestyy kehään. Meidän eteemme kuulunut koira on jäänyt pois, josta olin ensin innoissani (koska Senni kulkee paremmin, kun ei ole kenenkään takamusta näköpiirissä), mutta heti perään hieman kauhuissani, koska nythän minun on "johdettava joukkoa" ja tiedettävä minne mennä milloinkin. Kaikki muut tässä kuvassa näkyvät ihmiset ovat kokeneita kasvattajia, me olimme ainoa tavis-tiimi.

Yleiskatsauksen jälkeen lähdettiin liikkeelle, ja kuinka hienosti se menikään! Uhkana oli siis se, että Senni keskittyy maan haisteluun, mutta hunajakanan haju kuonossaan Senni kulki todella reippaasti kanssani. Pää kun vielä saadaan pystyyn, niin näytetään yhtä hyvältä kuin muutkin.

Pöydällä tuomari ei edes kysynyt koiran ikää, katseli ja kopeloi vain nopeasti Sennin rakenteen. Sitten lähdettiin liikkeelle yksinään.


Siis onko tämä sama koira, joka Black & Whitessa laittoi jarrut pohjaan, ja halusi nuuskutella kehän sentti sentiltä?! Kuten kuvista näkyy, olin niin onnellinen hyvästä liikkeestä, etten voinut lopettaa hymyilyä kehässä. Hyvä Senni!

Sitten oli aika mennä loppuarvioon tuomarin eteen. En ehtinyt kuin myhäillä itsekseni hyvin mennyttä esiintymistä, kun pöydän vierestä nousi jo punainen lippu. Erinomainen! Meidän eka ERI! Messarissa!

Correct head. Nice ears set. Nice dark eyes. Good lenght of muzzle with correct bite. Clean front well ribbed. Nice lay of back. Moved ok.
 
Kehän jälkeinen palkinto; nakkisukka.
Kilpailuluokassa ei enää sijoituttu (viides osallistuja oli löytynyt, ja vain neljä sijoittui), mutta eipä tuo haitannut, me olimme jo tavoitteemme ylittäneet. Fiilis oli sama kuin keväällä Sennin oltua paras pentu Westie-tempauksessa. Ihana koira, ihana päivä. Katsoimme vielä äidin ja Sennin kanssa westie-kehän loppuun.

Sennin isä (VSP) ja ROP-narttu.
 16:00 Menemme syömään pastaa, oma syöminenhän on jäänyt unholaan tässä hälinässä. Senni ottaa lunkisti pöytämme vieressä Messarin käytävällä.


Loppuillan fiilistelin kokemustamme vanhempieni kotona, ja yritin karistaa karmean jännityspäänsäryn pois. Eihän se lähtenyt edes lasillisella kuohuviiniä, mutta unet onneksi auttoivat. Sennikin oli kohtuullisen väsynyt... Lauantaita ei onneksi tarvinnut enää jännittää, ainoastaan massiivisia ruuhkia, jotka olivat odotettavissa kun perjantain koiramäärään lisätään 2000 koiraa ihmisineen ja turistit päälle.

4 kommenttia:

  1. Hyvä Senni! T.Henna

    VastaaPoista
  2. UPEA suoritus!! :))) HYVÄ RIIKKA, HYVÄ SENNI!! <3

    VastaaPoista
  3. Kiitos onnitteluista kaikille, raportit muilta päiviltä tulossa alkuviikosta :) Ihan mahtava viikonloppu, nyt meni sydän näyttelytouhuille lopullisesti...

    VastaaPoista