keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Koirat saavat leikkiä ruualla

Sennin elämässä ruokailu on yksi päivän kohokohdista, ja useimpina päivinä yritän saada ruokailun kestämään mahdollisimman kauan, jotta Sennillä olisi tekemistä. Yksi kikka on antaa jäistä ruokaa, esimerkiksi kanansiipiä tai leluun jäädytettyä ruokaa, mutta varoituksen sanana; jotkut koirat eivät kestä kylmää (tai kuumaa) ruokaa vaan oksentavat heti sitä syötyään.

Meidän koiratanssiope Marjaana myi viime viikolla uusia ruokakuppeja, ruohikoita. Kuppeja on kahta kokoa, ja Sennille ostin pienemmän. Kuppi on kovaa muovia, ja sen voi pestä astianpesukoneessa, käytännössä siis ikuinen.

 


Laiskalle kiireiselle koiranomistajalle tämä on loistava, sillä täyttämiseen ei mene aikaa, sen kuin vain heittää ruoan nystyjen väliin, ja koiralle on silti aina haastavaa noukkia ruoka suuhunsa. Kuppia voi käyttää joko nappuloilla, tai märällä ruoalla. Sennillä menee kupista annettuna ruokailuun noin minuutti, mutta ruohikkoa käytettäessä jopa 15 minuuttia! Aika mielekästä puuhaa siis, ja tämä kuppi on myös paljon haastavampi nuolla putipuhtaaksi, joten loppusiivouskin on aikaavievää puuhaa koiralle.


Saisinko lisää?

Toinen meillä paljon käytössä oleva ruokinta-lelu on Kongin putkilo, johon on helppoa lusikalla tai haarukalla painella märkää ruokaa sisälle. Päädyissä on melko pienet aukot, joten koira saa tehdä kunnolla töitä ruoan ulos saadakseen. Meillä putkilossa on useimmiten kallkkunanjauhelihaa tai Maukas Adult-kypsäruokaa, mutta myös nameja ja nappuloita voi putkiloon jemmata.Ja lopuksi vielä Sennin vinkki muille koirille, mikä on nopein tapa tyhjentää nappulat ruohikosta:


2 kommenttia:

 1. Toi ruohikko onkin kiva! Pitää katsoa, jos löytyis jostain kaupasta. Viimeistä vinkkikuvaa en Nemolle kuitenkaan näytä :) Jospa ei ihan heti sitä keksis.

  t. Katri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vinkkikuvan tilanne tapahtui onneksi vasta, kun kippo oli jo tyhjä, mutta pisti silti hymyilyttämään :)

   Poista