keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Taikasieni

Sennille on tarjottu pienestä pitäen kaikenlaisia aktivointileluja. Aina minun lähtiessä töihin tarjoan kolme erilaista lelua aamiaisella ja herkuilla täytettynä. Rikkinäisiä sukkia, kongeja, puuhapalloja, jäädytettyä ruokaa lelun sisällä... Ja Senni on innoissaan! Harjoitus tekee kuitenkin mestarin, joten puuhailuun käytetty aika tuttujen lelujen kanssa lyhenee koko ajan. Tarvitaan siis uusia, entistä hankalempia leluja ja pulmia.

Olin mainoksen uhri ja ostin eläinkaupasta taikasienen eli Macig Mushroomin, jonka valmistaja on BusyBuddy. Erityisesti minua kiinnosti se, että "namikolon" kokoa voi säätää. Vaikeustasoa voi siis nostaa, vaikka koira oppisikin pyörittelemään sientä hyvin.


Sieni aukeaa kolmeen osaan.
Hatun alta säädetään namikoloa, namit laitetaan pohjalle.
Ladattu, valmiina peliin!
Sieni on ollut jo monta viikkoa kovassa käytössä sekä Sennillä että Oscarilla. Oscar, 13-vuotta, innoistui tästä aluksi niin kovasti, että yhtenä iltana leikki sienen kanssa muiden mentyä nukkumaan, vaikkei siellä enää ollut palkkioita sisällä!

Koska sieni ei luovuta nameja kuten pallot, oli sieni aluksi kummallekin varsin haastava, ja turhautumista purettiin kahdella tapaa; Oscar alkoi paiskoa sientä ympäriinsä, ja Senni yritti purra sienen hatun rikki. Sieni kuitenkin kesti westien hampaat, mutta Oscarin käsittelyssä se pari kertaa aukesi, ja luovutti kaikki namit kerralla. Sieni pitää siis kiertää kiinni todella lujaa! Sieneen olen laittanut palkaksi esimerkiksi nakin paloja, nappuloita ja tavallista kuivaruokaa. Säädettävä kolon vuoksi pienetkin palkat antavat kunnolla haastetta, ja yleensä koirat jaksavat kiinnostua tästä niin kauan kuin nameja on jäljellä, jopa 30 minuutin ajan. Olen pessyt sientä käsin sen likaannuttua. Muovi ei ole kolhiintunut vielä lainkaan, vaikka leikkimisestä kuulukiin välillä aika pauke. Mainio lelu!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti